Ce contează la un laptop?

Diferența dintre ziua de azi și acum 3-4 ani este că toată lumea are un laptop. Asemănarea dintre perioade e că nu mulți știu să cumpere un laptop, pentru nevoile lor, mulți îl iau pe cel mai scump, cheltuind tot bugetul, pentru ceva ce nu vor folosi niciodată.

Recent, mi-am cumpărat și eu un laptop, am urmărit piața câteva zile și apoi am așteptat oferte. L-am luat redus cu 20%, o reducere reală. Deși aveam un buget destul de mare, am ales ceva pentru nevoile mele. Scris, filme și internet. Nu am avut nevoie de un procesor de ultimă generație sau o placă video dedicată, ci un HDD spațios, baterie bună și să fie ușor.

Pentru gaming, e nevoie de un procesor puternic, o placă video dedicată, potentă și un ecran bun. Ecranele ieftine, au unghiuri slabe de vizualizare. Trebuie să ții laptopul în față. Orice mișcare ai face, se pierde calitatea. Deobicei aceste laptop-uri sunt mai scumpe, mai de calitate și pot fi upgradate, memoria, care în timp este necesar să fie tot mai multă, cerințele jocurilor cresc, HDD-ul, sau se mai pot adăuga lângă, dar mai nou acestea au și un SSD.

Nu prea sunt fan laptop, prefer un PC bun. E mai rapid, e mai ieftin, doar că nu e mobil. Un laptop pentru stat în pat, facebook și citit e acceptabil pentru mine, dar să mă joc pe un ecran de 17” când am un monitor de 27”, nu mai prea merită. Laptopul e util, poți avea cu tine lucrări, proiecte, le poți prezenta, te mai ajută la plictiseală.

Nu contează atât de mult, dar si firma producătoare are o oarecare importanță, prin driverele și suportul care îl oferă. Eu tind spre mărcile vechi, mă feresc de astea nou apărute. Pur și simplu nu am încredere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?