Cum rezolvi situația „USB Device Not Recognized” ce apare pe ecranul laptopului

Se intampla ca utilizatorii unui laptop sa introduca de atatea ori un dispozitiv USB in acesta, incat nici sa nu se gandeasca la posibilitatea afisarii unui mesaj de genul `USB device not recognized`!

In limba romana, se traduce prin Dispozitivul USB nu este recunoscut si reprezinta un motiv de panica pentru multi dintre utilizatori. Acest mesaj este insotit de un semn de avertizare sub forma unui triunghi galben care persista la fiecare incercare!

Ceea ce inseamna ca problema este destul de serioasa insa, cu putin noroc, laptopul va accepta dispozitivul USB!

De ce apare acest mesaj? Care sunt cauzele nerecunoasterii dispozitivului USB? In primul rand, se poate sa fie vorba despre un conflict itre dispozitivele conectate.

Oamenii sa tina cont si de faptul ca dispozitivul poate fi instabil sau deteriorat, sau ca laptopul necesita o reinstalare sau o actualizare pentru ca are probleme in ceea ce priveste conflictele cu un hard extern conectat.

In alte cazuri, s-a constatat de catre specialisti ca acest mesaj apare in momentul in care pur si simplu lipsesc actualizari hardware si software din Windows si controlerele USB sunt complet deteriorate.

Daca insa niciuna din aceste probleme nu este depistata, atunci foarte posibil ca portul USB sa nu mai functioneze iar resetarea placii de baza sa fie unica solutie. In unele cazuri foarte rare, un soc de curent poate arde circuitele in Hub-urile USB! Cum se pot remedia aceste situatii?

Pentru ca mesajul USB device not recognized sa dispara, va trebui ca utilizatorul sa opreasca laptopul sau computerul, sa deconecteze cardul de alimentare, sa ii descarce condensatorii si sa conecteze din nou dispozitivul, pornindu-l. O alta varianta priveste dezinstanarea si reconectarea hard disk-ului extern sau chiar instalarea actualizarilor Windows recente.

Daca niciuna din variante nu da rezultate, se va incerca reinstalarea controlerelor USB. Iar daca nici asa nu se arata rezultatele, o vizita la un centru specializat este intotdeauna o varianta sigura!

Lasă un răspuns