Cumpărăturile pe internet

De când sunt la modă la noi cumpărăturile pe internet? Eu știu că am început acum patru ani și ceva, puțin sceptic la început, dar acum fără probleme comand lucruri de care nu am nevoie. Nu de puține ori era să iau o așa numită țeapă. Toate par frumoase, când prețul e mic, parcă nu ai citi descrierea să nu strici visul, dar o faci. Apoi, te decizi să mergi mai departe. De ce? Pentru ca nu tot ce e ieftin și interesant e bun.

De exemplu, zilele astea mă uitam după un telefon în China, am găsit ceva la 25 de dolari, ecran mare, memorie mare, baterie bună, dar când să-l cumpăr am dat o tură pe la descriere să citesc și ce e scris mărunt. Am fost nevoit să renunț deoarece nu avea Wi-FI. Cum e posibil așa ceva? Telefonul avea de toate, dual-core, doua camere, husa la pachet și folii, dar fără wi-fi. E ceva ce te aștepți să aibe, nici nu cauți în specificații așa ceva, în mod normal. Am fost dezamăgit, dar bucuros că nu am aruncat banii.

La fel e și la noi, poate că nu atât de rău la magazinele cu nume, dar pe site-urile de vânzări, te poți aștepta la orice. Deobicei evit asemenea site-uri, dacă iau ceva, iau din magazin, dar pentru lucruri mărunte, e chiar convenabil, prețuri foarte bune. Lucruri care nu au cum să se strice, o carcasă, o folie și așa mai departe.

Vă sugerez să citiți cu atenție descrierile înainte să cumpărați ceva, iar dacă prețul este prea bun, înseamnă că vă puteți aștepta să soseasca în colet orice altceva decât la ce vă așteptați, chiar și cartofi. Curierii acum au opțiunea aceea ce vă permite să verificați înainte de a plăti, dar nu mulți trimit așa și nu din cauză că sunt oameni răi, ci pentru că mulți au trimis și le-au venit cutiile goale înapoi, după ce omul a refuzat pachetul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?