Frica de dentist

Încă de la vârste fragede avem de-a face cu dentiștii, ba o carie, ba o durere, ba.. ceva dureros. Cine merge la dentist de plăcere? Problemele întotdeauna apar cu câteva zile înainte să ne propunem să mergem la el.

Până la vârsta de 18 ani eu nu am dat la dentist, greu de crezut, dar nu am avut probleme. Și atunci, am mers doar pentru control, desigur că aveam câteva carii, dar în două sau trei ședințe am terminat cu ele. Îmi place să mă îngrijesc, dar unele temeri nu le putem confrunta decât dacă suntem împinși de la spate. Dentistul e o persoană foarte de treabă, m-a ajutat prin firea lui să nu îmi mai fac griji când aud despre stomatologi. Nu spun că îmi place acolo, dar merg mai calm.

Tot în aceeași perioadă, la liceu, îi vedeam pe fiecare cu aparatul dentar, nu îmi plăceau, dar mă gândeam eu în sinea mea, cum pot ei merge fără frică la dentist, având și probleme, deci știind că vor suferi. Am tot stat pe gânduri și m-am decis. Pot spune că și asta a fost un factor motivator. Mie, în general, îmi place să văd cum reacționează oamenii, învăț mai multe văzându-i decât experimentând.

Nu pot descrie fericirea cu care am plecat ultima oară de la dentist, deși aveam o buză mai joasă ca cealaltă. Nu trebuia să îmi mai fac griji, am terminat-o cu el, pentru următoarele 6 luni. Din fericire nu am mai avut probleme și după acele 6 luni, am mai mers la un control, dar am scăpat foarte ușor, cu nimic.

Vă sugerez să nu amânați vizita la dentis, am văzut câte probleme are lumea și ce complicații, nu are rost să amânați ceva neimportant din cauza fricii, ce va deveni groaznic de dureros în viitorul apropiat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?