Lucruri pe care nu le știai despre Iron Man

Iron Man este unul dintre cele mai indragite personaje Marvel, existand cateva lucruri despre acest personaj pe care probabil nu le stiati. Omul de fier a reusit sa inspire generatii intregi, aproape oricine dorindu-si sa aiba o armura indestructibila, dar si sa fie la fel de bogat ca Tony Stark. Primu llucru pe care nu il stiati despre acest super erou este ca Tom Cruise era cat pe ce sa obtina rolul principal pentru Iron Man. Se pare ca Cruise a fost actorul initial pentru a-l interpreta pe Omul de Fier. El a refuzat pentru ca nu i-a convenit salariul, existand astfel cateva neintelegeri in ceea ce priveste banii, dar ascest aspect nu a fost divulgat niciodata oficial.

J.A.R.V.I.S este un nume cunoscut pentru cei care sunt obisnuiti cu Universul Marvel, aceasta fiind denumirea inteligentei artificiale create de Tony Stark. Aceasta inteligenta artificala este cel mai avansat sistem computerizat. In Age of Ultron, JARVIS se materializeaza, iar in Infinity War devine chiar personajul cheie pentru salvarea universului pentru ca detine ultima Piatra a Infinitatii, dar esueaza in a o apara. Un alt lucru pe care probabil nu-l stiti despre acest super-erou este ca atunci cand poarta costumul, poate ridica pana la 100 de tone. El are astfel o forta impresionanta. Armura Hulkbuster reuseste sa aiba o forta si mai mare, aceasta reusind sa ridice pana la 175 de tone.

Un alt lucru pe care probabil nu-l stiti despre acest erou este ca anul acesta el implineste 56 de ani. Iron Man a fost un super-erou construit initial pentru a lupta impotriva comunismului. Tony Stark din benzile desenate a devenit in timp un dependent de tehnologie, el dand-o si in patima alcoolismului. A ramas insa in echipa Avengers, continuand sa lupte impotriva lui Dr. Doom sau a Skrulls. Costumul lui Iron Man a devenit deja realitate, companii precum Lockheed Martin au creat deja niste exoschelete pentru domeniul militar. Folosindu-se de acestea, soldatii pot ridica pana la 90 de kilograme si pot alerga cu pana la 16 km/h. Aceste exoschelete sunt foarte utile si in domeniul medical pentru ca ar putea actiona ca niste proteze. Un astfel de costum costa in jur de 70.000 de dolati. Se spune chiar ca Tony Stark ar fi fost creat dupa Howard Hughes. Acesta era un inventator, aventurier, afemeiat, dar si multimiliardar in acelasi timp. El ar fi fost o sursa de inspiratie pentru Stan Lee.

Be the first to comment on "Lucruri pe care nu le știai despre Iron Man"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*