Mersul cu trenul

Mai circulă cineva cu trenul? Presupun că da, eu unul nu am umblat de peste 10 ani. Când eram micuț mergeam la bunici cu trenul, 100 de km în 3-4 ore. Groaznic, atunci nu aveam telefoane deștepte, mă plictiseam de muream. Uneori mai adormeam, dar nu e atât de simplu dacă dădeam de oameni colorați care mai și miroseau urât. Îmi plăcea să număr stâlpii, trecea timpul mai ușor, mai ațipeam, deși erau incomode.

Orele la care era trenul, erau întotdeauna rele. Nu știu cum nimereau așa, dar toate spre Oradea erau fix la ore când sunt șanse să îl pierzi din cauza circulației, să nu îl poți lua din cauza că e prea repede să te ceri de la muncă, sau alte detalii mici, dar deranjante.

Ultima oară am mers cu trenul la mare, a întârziat vreo 5 ore, tipic. Când am ajuns și am coborât au sărit cei cu chiria pe noi, fiecare mințea cum putea. Toți stau la 10 minute de plaja, dar nu zic că ai nevoie de mașină să faci drumul în atâta timp. A fost frumos, a fost și ultima oară când am mers la mare. La întoarcere, eram foarte obosit, dormeam. Dimineața pe la 5 vine conductorul și mă întreabă că ce fac. Eram singur în compartiment, credea că m-au părăsit părinții. Tata plecase la țigară. M-am speriat, i-am explicat și a rămas cu ochii pe mine până a venit tata, îl vedeam de pe coridor. A fost frumos din partea lui, dar chiar se întâmplă asemenea lucruri?

Și cam asta a fost ultima mea experiență cu trenul, acum nu știu cum e, dar am văzut că s-au mai modernizat. Mi-ar fi plăcut să merg în vagonul de dormit, dar era prea scump pentru noi. Cu durerea îmi fac amintiri de durată, nu?

Lasă un răspuns