Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11 Pro

Lansat la un pret de 909 euro si propus in versiune 5G la pretul de 1009 euro, Samsung Galaxy S20 este unul din cele mai premium smartphone-uri ale anului. Insa, care este diferenta dintre acesta si iPhone 11 Pro ? Care din aceste doua telefoane este mai bun ? Iata un comparativ al celor doua telefoane.

Pe hartie, fiecare din acest telefon propune caracteristici excelente, cel mai bun Android in cazul lui Samsung Galaxy S20 si cel mai bun iOS pentru iPhone 11 Pro. Galaxy S20 pare sa dispuna de un avans datorita unui ecran mai bine definit, unui aparat foto de 64mpx, memoriei de 8GB (4G) sau 12GB (5G) sau bateriei de 4000mAh spre deosebire de 3046mAh pentru iPhone 11 Pro.

In termeni de design cele doua telefoane au abordari extrem de diferite in partea din fata. Pentru Galaxy S20, Samsung a reluat o mare parte din designul lui S10, lejer modificat pentru a semana putin cu Galaxy Note 10. Regasim deci un ecran fara breton si o perforatie simpla pozitionata in partea de sus, mijloc pentru a integra camera foto pentru selfie-uri. In partea din spate telefonul beneficiaza de un modul foto mare cu trei aparate pozitionate pe verticala. Galaxy S20 beneficiaza de un cititor de amprente digitale integrat in ecran si este certificat IP68.

iPhone 11 Pro propune un design similar cu cel al lui iPhone X lansat in 2017. In partea din fata avem un ecran decupat de un breton generos. Aici este de altfel integrat si sistemul de recunoastere faciala 3D de care aparatul de la Samsung nu profita. Ecranul lui lui iPhone 11 are 5,8 inchi in timp ce S20 beneficiaza de un ecran de 6,2 inchi.

In ambele cazuri este vorba despre un ecran OLED insa cu cateva diferente notabile, mai ales in ceea ce priveste rezolutia sau al ratei de refresh.

Android 10 vs iOS 13. Pe de o parte avem un Android 10 cu interfata ONE UI 2.0 iar pe de alta parte avem un iOS 13. Sistemul de la Apple are meritul de a fi usor de utilizat cu animatii extrem de bine integrate sau o recunoastere faciala extrem de eficienta datorita Face ID. ONE UI 2.0 are tot ce trebuie pentru a putea fi considerata o interfata excelenta.

Un Exynos 990 deja depasit. iPhone 11 Pro beneficiaza procesorul Apple A13 bionic  alaturi de 4GB RAM in timp ce Samsung Galaxy S20 profita in Europa de un Exynos 990 alaturi de 8 sau 12GB in functie de versiune. Procesorul de la Samsung este actualmente cel mai puternic din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *