Talentul sau munca?

Fiecare dintre noi are propriile calități și talente. Eu încă nu le-am găsit, dar știu că sunt acolo. Poate totuși am o mică idee, dar nu mă bazez pe asta. Mă refer la atleți în special, unii sunt rapizi, mari, sau puternici. Alții trebuie să lucreze de două ori mai mult pentru a ajunge la aceleași rezultate.

Asta nu înseamnă că doar cei talentați vor avea succes, sunt și persoane perseverente, care reușesc să le întreacă. Vorbesc despre sport pentru că e cel mai clar, dar mai sunt domenii, precum cele de conducere, nu toată lumea își poate asuma o anumită responsabilitate, nu oricine poate vorbi în public.

Eu nu le am cu niciuna din cele enumerate, probabil de aceea mi-au venit acestea în minte, simt că îmi lipsesc, mi le-aș dori. Dar toți avem ceva special. Dacă nu talent, perseverență. Dacă nici perseverență, bani. Ce e mai frumos decît sentimentul acela de reușită, după multă muncă depusă.. Acea răsplată, acea încredere în sine. Nici nu se poate exprima prin cuvinte.

Fiecare om e diferit, fiecare moștenește anumite calități, tot ce trebuie făcut e să fie valorificate. Deși mulți dintre aceștia nu se străduiesc, văd că sunt buni și nu iau în serios munca, astfel fiind depășiți. Deci nu e o regulă ca cel talentat să câștige, ci cel mai bun.

Cel mai spectaculoși mi se par acei oameni care conduc în cursele de mașini, reflexele lor, dobândite în mare parte, dar e ceva la care doar aș putea visa. E o pasiune scumpă, dar e una dintre cele mai frumoase și periculoase. Cam în fiecare an sunt victime, mici greșeli care pot nărui totul. S-au făcut și câteva filme despre aceștia, le prezintă viața, antrenamentele, problemele și accidentele, cum de la mici erori au ajuns să își piardă viața.â

Lasă un răspuns