Trebuie sa fii fericit

Mai de mult am făcut un experiment destul de interesant și-anume am început să zâmbesc aparent fără motiv în timp ce mergeam pe stradă sau intram in diverse instituții. Practic, pur și simplu afișam un zâmbet tânt pe față doar ca să văd cum mă privesc ceilalți oameni care aparent s-au robotizat destul de mult și nu mai pot evada din carapacea creată de locul de muncă, de sistem și de propria conștiință.

La finalul experimentului, pe cât de amuzat eram de reacțiile oamenilor, pe atât de trist eram când mă gândeam în ce hal s-a ajuns în ziua de azi. Dacă zâmbești ești considerat nebun, prost, ciudat sau alte astfel de descrieri pe care probabil și le închipuie oamenii, sau roboțeii, care te văd zâmbind.

Și mai interesant a fost atunci când m-am întâlnit cu o cunoștință în momentul în care practicam asta și, văzându-mă de la departare că zâmbesc orice s-ar întâmpla în jurul meu, m-a întrebat dacă nu cumva am înnebunit. După câteva zile am înțeles o mică particică din premiza pe care merg oamenii în momentul în care te cataloghează după faptul că, pur și simplu, râzi.

Treceam prin fața unui centru pentru copii cu retard psihic iar un băiețel pur și simplu se uita la un zid și râdea isteric, zgomotos, cu poftă cum s-ar spune. Atunci m-am gândit: oare trebuie să fi nebun pentru a râde? Oare trebuie să nu ai habar de nimic ceea ce se întâmplă în această lume pentru a râde?

Vă recomand, în încheiere, să încercați și voi acest experiment. S-ar putea ca în unele momente să vă simțiți oarecum stânjeniți, dacă aveți astfel de probleme în momentul în care sunteți priviți de mai mulți oameni, dar merită pentru că veți realiza că nu voi sunteți cei nebuni, că sunteți fericiți, ci oamenii sunt nebuni pentru că-s triști.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?