Vitaminele sunt prea mediatizate

Vitaminele, atât de mediatizate, atâtea recomandări, mă ia durerea de cap. Nu înțeleg cum de acum avem nevoie de suplimente, însă pe vremuri nici nu existau, iar oamenii erau sănătoși, adică nu a murit nimeni din lipsă de vitamine. Fructele și legumele nu mai conțin? Sunt atât de modificate încât și-au pierdut chiar toate proprietățile?

Deși nu sunt o persoană prea vegetariană, nu renunț la fructe. Beau chiar și lapte regulat, însă tot am lipsă de calciu. Cum vine asta? Nici nu știu de ce mai întreb, atâtea lucruri ciudate se întâmplă în ziua de astăzi.. Ni se impun, nu întrebăm, cred că deja nici nu le mai observăm.

Am câteva luni pe an când iau calciu și magneziu, am câteva luni primăvara când iau vitamine pentru imunitate. Prefer așa decât tot felul de naturiste care mă feresc de boli, iar când se întâmplă imposibilul, stau la pat două trei săptămâni. Îmi place să le iau, nu îmi place că le iau, mai uit de ele, dar ăn general respect progamul. Sunt tot felul de producători acum, de vitamine, suplimente și alte, care au venit recet pe piața din România. Sunt puternice, le iau atleții, dar nu le privesc cu încredere. Chiar și reclamele lor îmi par ciudate, văd câte un tip în halat alb cu cămașă sub, acela numai doctor nu e.

Mulți producători au avut probleme cu ele că se găseau urme în sânge, de droguri. Au fost retrase, relansate, nici nu vrem să știm ce conțin. Contează că au efect, mai târziu mai vedem noi, nu? Vitaminele, suplimentele alimentare ar trebui luate totuși, cele simple sunt foarte ok. Nu ar trebui să ne aventurăm prea tare, decât dacă facem un sport anume ce necesită așa ceva. Am plecat să îmi iau vitaminele, până nu pățesc ceva grav.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?